Fixa hemstädning – Precis som lokala hushållsstädare från en städfirma

Hur fixar man en hemstädning precis som städproffs gör? Lär dig att hemstäda snabbt och effektivt. Smarta rengöringsråd från städexperter från en bra städfirma i Märsta.

Hemstädning av golv och väggar

Det är bäst att börja städa genom att rengöra vardagsrum och sovrum. Ordna dessa sedan i separata områden för enklare rengöring. När detta är gjort bör du använda en mopp för att bli av med spindelnät från taket. Fönster bör gnidas med en våt trasa och därefter torkas med en tidning.

Rengöring av möbler

Vid en hemstädning kan du damma möbler och se till att soffans kuddar också får en liten omgång. Specifikt utformade rengöringsmedel kan sprutas på trämöbler som skåp och bord för att ge en bra slät glans och härlig lukt.

Därefter kan du damma och sedan torka golvet med en fuktig trasa. Det är också viktigt att dammsuga mattorna med en dammsugare ofta för att hindra skadedjur från att bo i husets möbler.

Rengöra elektroniska enheter

Det här är enheter som kylskåp, mikrovågsugn, ugn och spis. Dessa enheter ska rengöras med en torr trasa så att det inte finns damm ovanpå. Spisar, ugnar och mikrovågsugnar ska rengöras noggrant eftersom maten hanteras där. Rengöringsmedel ska användas för att bli av med fläckar från ugnar och spisar. Medan natriumbikarbonat kan behövas för att rengöra kylen för att ta bort fläckar som kan orsaka dålig lukt.

Tvätt

Tvätt ska göras antingen för hand eller med en tvättmaskin. Om du bestämmer dig för att göra detta för hand måste du först separera kläder och sängkläder efter material och färg och sedan placera dem i ett handfat som innehåller vatten och tvättmedel. Tvätta sedan kläderna metodiskt, skölj dem med kallt vatten och häng dem helst ute för att lufttorka.

Du kan sedan gå vidare till badrummet, toaletten kan rengöras med desinfektionsmedel som eliminerar bakterier och lämnar en behaglig lukt i toaletten. Ett milt tvättpulver kan användas för att rengöra badrummet i sin helhet, som ej innehåller slipmedel och lämnar en fräsch lukt.

Städa kök

Lokala hemstädare rekommenderar att rengöra disken med användning av diskmedel och en svamp för att tvätta. Torka slutligen av dem med en torr trasa och placera dem i sina köksskåp. En ren fuktig trasa bör sedan använda för att torka köksbänkar och skåp för att förhindra att damm och fläckar sprids. Det sista steget efter rengöring av köket bör vara att tömma soptunnorna och tömma avfallet i soptunnan. Organiskt och oorganiskt avfall måste kastas i olika soptunnor eftersom oorganiskt avfall kan återanvändas i återvinningsstationerna medan oorganiskt avfall senare kan använda som gödsel.

Kom ihåg att du kan alltid anlita ett städföretag för hemstädning av toppklass!