Enkla städtips till hemmet för din hemstädning

Oavsett om ditt hem är i totalt kaos eller om det bara behöver lite extra arbete för att få det i toppskick, så behöver vi alla lite städtips ibland. Innan du ger upp och sätter händerna i luften samtidigt som du säger att hålla hemmet rent är en ren omöjlighet, så ta ett djup andetag och läs vidare för en guidning i hur man städar hemma. Om du är i behov av städhjälp så kan du alltid anlita vårt städföretag i Märsta för städning till bäst pris.

Gör ett städschema

Om du blir överväldigad för att du funderar på var du ska börja så fort du ska städa ditt hem så bör du göra dig själv ett städschema. Skriv ner schemat och sätt upp det på kylskåpsdörren eller någon annanstans där du alltid kommer att se det. Bestäm vilka dagar som du ska städa vilka rum. Eller så kanske du hellre vill bestämma vissa heldagar eller mindre tidsblock för att dammsuga, moppa, damma och så vidare. Gör ett schema som passar din livsstil bäst.

Gör en inventering av varje rum i ditt hem. Gå från rum till rum och bestäm vad som behövs göras. Fundera ut hur mycket jobb det kommer att kräva och vad du behöver för saker att hjälpa dig utföra denna städning. Detta är saker såsom dammsugare, skurmopp, dammvippa, disksvamp, en sop, rengöringsmedel etc. Bestäm vad du vill behålla i varje rum och vad som kan återvinnas eller slängas i soporna. Gå igenom i ditt huvud det snabbaste och effektivaste sättet att få varje rum från status kaos till status wow!

Be om städhjälp

Men ibland kan vi alla behöva lite hjälp med vårt arbete, och var inte rädd för att be om det när städningen nalkas. Om du inte bor själv så bör du be de andra som bor i hemmet med dig att hjälpa till eftersom det bara är rättvist. De har ju alla tagit del i att stöka ner hemmet och därför bör de ju alla också hjälpa till att städa det!

Slösa inte tid och energi när du ska städa. Ett sätt att förebygga detta är att organisera dig själv i förväg. Samla ihop allt ditt städmaterial på det ställe du ska städa innan du börjar. Då att du inte behöver avbryta för att springa och hämta en sop, en trasa eller ett rengöringsmedel för att lyckas göra klart det du håller på med.

Använd naturliga rengöringsprodukter

Det är smart att använda naturliga rengöringsprodukter istället för starka syntetiska medel. Kom ihåg att hemstäd inte bara handlar om att få det rent, utan också om att hålla hemmet säkert. När du använder naturliga produkter så skyddar du dig själv och din familj samt även dina husdjur. Du behöver då inte oroa dig över att andas in skadliga ångor från rengöringsmedel som inte är naturliga.